Magyarul is elérhető a Microsoft Office 2010

A szoftvercég hazai partnereinél és viszonteladóinál a mai naptól kezdve megvásárolhatók az MS Office 2010 otthoni és kisvállalati felhasználóknak szánt magyar nyelvű verziói.
Az irodai szoftvercsomag három változatban kapható: az Otthoni és diákverzió (Home&Student) az egyéni felhasználók és a diákok számára ajánlott, az Otthoni és kisvállalati verziót (Home&Business) főként a kisvállalkozások munkatársainak, illetve azoknak szánták, akik ugyanazon a számítógépen dolgoznak kisvállalkozásukban, mint amellyel otthon, a Professional nevű csomag pedig az Office-család funkcióinak teljes körű kihasználására törekvő felhasználóknak kínál minden igényt kielégítő megoldást. A mennyiségi licencprogramokban részt vevő vállalkozások részére kifejlesztett verziók július közepe óta már elérhetők magyar nyelven.
Az Office 2010 a megszokott alkalmazások továbbfejlesztett felhasználói felülettel és új lehetőségekkel bővülve szolgálja ki a számítógéppel dolgozók mindennapjait.
A magyar nyelvű irodai programcsomag dobozos változatának megjelenésével egyidőben a szaküzletek polcain megjelennek az előre telepített Office 2010 csomaggal megvásárolható asztali PC-k és noteszgépek is. Az előtelepített megoldás teljes értékű termékké történő aktiválásához a Microsoft bevezette a termékkulcs-kártya licenctípust. Ez telepítő DVD-t ugyan nem tartalmaz (mivel a szoftver a számítógépre feltöltve már elérhető), viszont benne van az aktiváláshoz szükséges termékkulcs.
„Nagy várakozással tekintünk a Microsoft Office 2010 magyar nyelvű változatának megjelenésére, mert ez a változat olyan új lehetőségeket kínál a felhasználóknak, amelyek jelentősen könnyebbé és profibbá teszik a mindennapi munkát. A párhuzamos szerkesztés, az új Office web-alkalmazások, a fejlett adatelemzés, vagy akár a video-szerkesztési lehetőségek mind azt szolgálják, hogy a felhasználók egyszerűbben működjenek együtt egymással, hatásosabban életre tudják kelteni a bennük rejlő ötleteket és könnyen használhassák az Office-t bárhonnan, akár még mobilról is." - foglalta össze az újdonságok legfontosabb előnyeit Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.